Ijzig Goud | December collectie

Ijzig Goud | December collectie

De warme zon wordt langzamerhand ingeruild voor een sfeervolle sterrenhemel. De lichtjes beginnen weer te branden en het is tijd om een prachtige kerstboom uit te zoeken. Voor ons is dit december. Bij deze mooie maand hoort natuurlijk een mooi schilderij. Hiervoor is de ijzig goud collectie bedacht.

Ondanks dat we in Nederland al jaren geen sneeuw rond de kerst meer hebben meegemaakt, is dit toch het idyllische beeld dat bij deze tijd hoort. Iedereen zit lekker warm binnen voor de openhaard, met een glas warme chocolademelk, terwijl het buiten zit te stormen.  En natuurlijk hoort hier een kerstboom bij, dat je met de hele familie optuigt. De eerste kerstboom werd al in 1510 versierd. Het is dus al een meer dan 500 jaar oude traditie! De kerstman werd echter pas vele honderden jaren later bekend door Coca-Cola en schilder Haddon Sundblom. Maar het is nu niet meer uit onze cultuur te denken. Mocht je de kerstman nog een leuke brief op willen sturen dan kan dit. De post moet alleen wel een kleine reis maken, naar Canada om precies te zijn. Er is een postcode waar veel mensen in Canada post naar toesturen en zij krijgen zelfs een reactie terug!


Wat is het toch een prachtige tijd, maar hoe kan je al deze mooie elementen vastleggen op 1 doek? Voor ons staat deze collectie voor de stormachtige donkere dagen. Je ziet de donkere lucht tussen de sneeuwstorm doorkomen. Om de warmte van de gezellige winterdagen in huis te symboliseren zijn de gouden spikkels toegevoegd in het zwarte gedeelte. Dit laat zien dat ondanks dat het een donkere tijd is, de warme sfeer alsnog heel sterk is. Dit legt ook de basis voor de naam van deze collectie. In eerste instantie lijkt het ijzig koud maar met een goed oog zie je de warme kleur van het goud tussen het koude weer doorkomen. 

     

Alle collecties bestaan uit drie formaten: LARGE, MEDIUM en SMALL. De IJZIG GOUD collectie is op doeken afgedrukt en bevestigd in een witte lijst. Het is een eyecatcher voor in je huis en wie weet kan je na het lezen van deze blog, ook nog wat leuke weetjes vertellen! Ben je van plan een schilderij te bestellen? Dan zijn wij heel benieuwd hoe het bij jou in huis hangt. Zou je de hashtag #abstractartdesign willen gebruiken, zodat wij kunnen zien hoe het bij jou staat?

Gerelateerde posts


1 reactie

  • Wat ontzettend mooi en wat een mooi verhaal erbij!
    Super!!

    regina

Laat een bericht achter