Het avontuur is begonnen!

Het avontuur is begonnen!

Wat een spannend maar ook bijzonder moment. Wat begon met een  idee, is uitgegroeid tot een ware webshop. En wat zijn we trots op het eindresultaat. Graag nemen we jullie in deze blog mee in een "trip down memory lane" en laten we zien welke route bewandeld is om uiteindelijk op dit punt te komen!

 

Waar het allemaal begon
Je hoort mensen vaak zeggen dat de beste ideeën komen, wanneer ze in bed liggen of onder de douche staan. Alles is stil om je heen en het enige wat je hoort zijn de eigen gedachten. Je kan dan ook niks anders doen, dan naar ze te luisteren. Zo is het concept van Abstract geboren. 

Wij houden enorm van kunst en dan met name abstracte kunst voor in een interieur. Maar poeh, wat is een schilderij een investering. Voor een groter formaat zit je meestal wel boven de 700 euro (minimaal). Als je ook van kunst houdt, maar je wil je kamer ook wel eens anders inrichten, dan is dat een  dure hobby, want je koopt zomaar niet een ander schilderij. Deze twee factoren, de prijs en moeilijk vervangbaar, hebben ervoor gezorgd dat Abstract ontstaan is. Wij willen schilderijen weer betaalbaarder maken, met een gevoel van luxe en  makkelijk verwisselbaar.

 

Het proces
En toen begon de uitdaging. Een concept bedenken is makkelijk, maar het uitzoeken en uitvoeren is een heel ander verhaal. Er moest een naam, logo, website en er moesten natuurlijk producten komen. Maar ondanks dat het veel werk is, is het wel super leuk om te doen.

In eerste instantie was het de bedoeling om posters te gaan verkopen. We gingen zelf kunst maken, op de foto zetten en af laten drukken op posters. Dit is later toch veranderd. Onze leverancier vertelde dat je het misschien goedkoper aan kunt bieden. Maar een goede kwaliteit poster is moeilijk te krijgen. Posters gaan namelijk heel snel golven in een lijst en als de zon erop schijnt zie je deze golven en oneffenheden. 
Vervolgens lieten ze een ander materiaal zien om de foto's op af te drukken en we waren direct verkocht. De kunst word op een stoffen doek geprint en deze kan vervolgens in een lijst vastgezet worden. Wat ons overhaalde was de fijne lijst om het doek heen (wat lijkt op een echt schilderij) en hoe strak het doek in de lijst zit. De kwaliteit is aanzienlijk hoger dan andere materialen. We were sold!

 

Nu is het zover. Al het bloed, zweet en tranen was niet voor niks, want vanaf vandaag zijn wij officieel live. We zijn zo benieuwd wat jullie van de kunst en de kwaliteit van het materiaal vinden! Heb jij al een Abstract besteld? Dan zijn we heel benieuwd waar de kunst terecht is gekomen. Zou je een foto of bericht op social media willen plaatsen met de #abstractartdesign, zodat wij een beetje als trotse bedenkers mee kunnen kijken? 

Gerelateerde posts


Laat een bericht achter