5 Musthaves voor ieder interieur

5 Musthaves voor ieder interieur

Ja, hier kan iedere interieur fanaat eindeloos over sparren. Wat zijn de musthave items voor een interieur. Eigenlijk is er natuurlijk een enorme waslijst aan producten, maar wij hebben het toch wat verminderd naar een totaal van 5 producten. Volgens ons zijn dit de 5 dingen die in geen enkel interieur zouden moeten ontbreken. 

 

1. Modulaire meubelen
Voor veel mensen waarschijnlijk een onbekende term. En voor ons eigenlijk tot voor kort ook. Het is het makkelijkst uit te leggen door een vergelijking te maken met bijvoorbeeld lego. Je hebt allemaal losse bouwstenen, die je samen kunt voegen tot 1 geheel. Zo is het ook bij modulaire meubelen. Je kan met de indeling spelen, door verschillende elementen toe te voegen. Zo kan je bij een modulaire bank kiezen voor wel een hoek of geen hoek en of je een stuk tussen de bank wilt toevoegen of juist weghalen. Op deze manier kan je bijna een bank op maat krijgen. Dit systeem zie je vooral bij banken en kasten. Het staat heel strak, alsof het op maat gemaakt is, en het geeft veel aanpassingsmogelijkheden. De meeste modulaire meubelen worden door designers geproduceerd en hier zit meestal een aardig prijskaartje aan. Ikea is een hele goede goedkope optie, die alsnog een goede kwaliteit biedt!

modulair-interieur
Bron: Pinterest

 

2. Abstracte kunst
We moeten het toch even noemen, niet voor zelfpromotie, maar omdat we echt vinden dat dit een must is voor een interieur. Het gaat natuurlijk over schilderijen en dan met name abstracte schilderijen. Het kan een ruimte namelijk direct een hele ander gevoel geven. De kleuren van een schilderij zijn enorm bepalend voor een ruimte. En even serieus? Het staat toch ook gewoon super mooi boven een bank of op een lege muur? Doordat het abstract is neemt het niet direct de overhand en is het voor heel veel verschillende stijlen interieurs geschikt. Wat natuurlijk wel belangrijk is, is dat de kleuren van het schilderij een beetje matchen het kleurenpallet van je interieur;).

abstract-schilderij-interieur  abstract-schilderij-interieur
Bron: Abstract artdesign

 

3. Perzische vloerkleden
Het is een investering, maar dan heb je ook wat. Want wat staat een Perzisch vloerkleed mooi! De kleuren zijn vaak niet te aanwezig en blenden vaak mooi weg in een simplistisch interieur. Het zijn wel statements, dus als je nog iets knallends zoekt is dit misschien iets voor jou. Perzische kleden zijn er in alle soorten, kleuren en maten. Het is dus belangrijk om even goed het internet af te struinen (vervelend he?) opzoek naar het perfecte vloerkleed. Maar volgens ons zeker de moeite waard. Het enige nadeel van deze kleden is dat ze niet super zacht voor de voetjes zijn. Daarom hebben we ook nog deze tweede fantastische optie. Namelijk Beni ouraijn kleden. Deze zijn iets minder een statement qua kleur, maar vallen zeker ook onder de categorie eyecatcher. De kleden zijn van hoogpolig wol en vaak van lichte kleur met een bruin of zwart patroon. Doordat deze kleden met de hand gemaakt zijn, is ieder patroon uniek.

perzisch-tapijt-interieur  beni-ourain-vloerkleed-interieur
Bron: Pinterest

 

4. Design lampen
Dit is toch ook wel een belangrijke musthave en 1 die vaak over het hoofd wordt gezien. Wanneer er al een goed functionerende lamp hangt zijn mensen niet gauw geneigd om een andere te halen en begrijpelijk ook. Maar het kan een ruimte zo'n andere uitstraling geven en net dat puntje op de i zijn wat een ruimte afmaakt. Nu zeggen we niet dat je een enorme lamp moet halen, het kan ook heel simplistisch zijn. Als het maar een bepaalde luxe uitstraling geeft. 

design-lamp-interieur  design-lamp-interieur
Bron: Pinterest

 

5. Planten
Wie heeft er tegenwoordig geen groen meer in huis? In een korte tijd zijn planten toch ondenkbaar geworden. En hoe meer hoe beter. Al dat water geven kan soms wat vervelend zijn en ze moeten natuurlijk wel levend blijvend. Maar het geeft een ruimte direct een warm en gezellig gevoel. Van grote tot kleine planten. Groen of kleurrijk. Het maakt allemaal niet meer uit. Zolang je er maar plek voor hebt. En vooral een grote plant is toch wel heel mooi!

ficus-lyrata-huisplant-interieur  monstera-huisplant-interieur
Bron: Pinterest

Gerelateerde posts


Laat een bericht achter